Anton Nilsson

"Vi behöver ett EU som har muskler att hantera de stora frågorna. Men vi behöver också ett EU som inte detaljreglerar och blandar sig i små frågor som vi klarar bättre på egen hand"

Mitt namn är Anton Nilsson. Jag har under den senaste mandatperioden varit Nils Torvalds ersättare till Europaparlamentet och nu är jag redo att fortsätta arbetet i samma anda.

För att kunna nå resultat i Europaparlamentet räcker det inte med att vara känd i Finland utan man behöver kunna det komplexa EU-systemet och förstå den politiska verkligheten i Bryssel. Jag är ingen kändis, men jag kan EU som min egen bakficka. Jag har tidigare arbetat som specialmedarbetare i Europaparlamentet och med havsfrågor på EU-kommissionen. Nu är jag ministerråd på Finlands ständiga representation vid EU. Det innebär att jag har sett EU-systemet från de olika institutionernas perspektiv och jag har varit med och drivit mycket lagstiftning bakom kulisserna. Jag vet vad som krävs för att nå resultat och jag är redo att leverera för dig!

Jag är född och uppvuxen i Mariehamn på Åland. Även om jag bott och verkat i Bryssel under många år nu så finns mina rötter stadigt där hemma. I grunden är jag ekonom från Handelshögskolan i Stockholm och har en magister i ”European Public Affairs” från universitetet i Maastricht, Nederländerna. Min fritid spenderar jag allra helst i Hulta på norra Åland, där jag just nu är mitt uppe i ett byggprojekt. Jag är övertygad om att EU är bra och viktigt för oss, men jag är lika övertygad om att vi behöver ett rimligt EU som på allvar är stort i de stora frågorna och litet i de små.

Namn: Anton Nilsson
Hemort: Mariehamn
Titel: Ministerråd. Ekon. kand. Fil. mag.
E-post: hej@anton.ax
www: https://www.anton.ax

Stöd kampanjen

Även en liten summa har en stor inverkan i kampanjen.

Viktiga politiska frågor