Anton Nilsson

"Tarvitsemme EU:n, jolla on kyky käsitellä suuria kysymyksiä. Tarvitsemme kuitenkin myös EU:n, joka ei hoida pieniä asioita eikä puutu niihin, jotka voimme hoitaa paremmin itse"

Nimeni on Anton Nilsson. Olin Nils Torvaldsin sijainen Euroopan parlamentissa viime vaalikaudella, ja olen nyt valmis jatkamaan työtä samassa hengessä.
Jotta Euroopan parlamentissa voi saavuttaa tuloksia, ei riitä, että on tunnettu kasvo Suomessa, vaan on tunnettava monimutkainen EU-järjestelmä ja ymmärrettävä Brysselin poliittiset realiteetit. En ole julkkis, mutta tunnen EU:n kuin omat taskuni. Olen aiemmin työskennellyt poliittisena neuvonantajana Euroopan parlamentissa ja meriasioiden parissa Euroopan komissiossa. Olen siis nähnyt EU:n järjestelmän eri toimielinten näkökulmasta ja ollut mukana useissa lainsäädäntötoimissa kulissien takana. Tiedän, mitä tulosten aikaansaaminen vaatii, ja olen valmis tuottamaan niitä sinulle!

Olen syntynyt ja kasvanut Maarianhaminassa Ahvenanmaalla. Vaikka olen asunut ja työskennellyt Brysselissä jo monta vuotta, juureni ovat tiukasti kotimaassa. Olen suorittanut taloustieteen tutkinnon Tukholman kauppakorkeakoulussa ja maisterin tutkinnon Euroopan julkisista asioista Maastrichtin yliopistossa Alankomaissa. Vapaa-aikaani vietän mielelläni Hultassa Pohjois-Ahvenanmaalla, jossa olen parhaillaan keskellä rakennusprojektia. Olen vakuuttunut siitä, että EU on hyvä ja tärkeä meille, mutta yhtä vakuuttunut olen siitä, että tarvitsemme järkevän EU:n, joka kykenee käsittelemään suuria asioita mutta joka uskaltaa pysyä erossa pienistä asioista.

Nimi: Anton Nilsson
Kotipaikka: Maarianhamina
Titteli: Ministerineuvos
Sähköposti: hej@anton.ax
www: https://www.anton.ax

Vaaliteemat