Niclas Sjöskog

Nimi: Niclas Sjöskog
Syntymävuosi: 1972
Kotipaikka: Pedersören kunta
Titteli: Maanviljelijä

Vaaliteemat

Maatalous

EU:n tarkka maataloussääntely on mennyt liian pitkään. Vijlelijäprotestit ympäri Eurooppa osoittaa tämä. Viime vuoden kriisit, pandemia ja sota Euroopassa on näyttänyt, että elintarvikkeiden omavaraisuus on elintärkeä. Seuraava Euroopan parlamentti täytyy säätä maatalouspolitiikka niin että sen fokus on elintarvikkeiden tuotanto. Yksi yhteinen tekijä miksi viljelijäprotestit on tapahtunut on se että elintarvikkeiden tuotanto ei politikkojen silmissä arvostetaan.

Metsä

EU:sta on tullut valtava määrä asetuksia, joka säätää metsätalous. Se on tapahtunut, vaikka EU:lla ei ole valtuudet säätä metsäpolitiikka. Se täytyy olla kansallinen oikeus säätä metsätalous. Suomessa on eniten metsä koko EU:ssa, 76% Suomen maa alasta on metsä. Minä aion tehdä töitä sen eteen, että metsäpolitiikassa Suomen olosuhteet otetaan huomioon.

Energia

Suurin haaste tulevana vuonna on siirtymä fossiilista energiasta uusiutuvaan. Kaikki mahdollisuudet täytyy ottaa käyttöön. Ei missään nimessä saa kieltää uusiutuvat energiamuodot. Se on EU:ssa jo tapahtunut. Polttomoottorien kielto on täysin väärinlainen päätös, joka sulkee pois biokaasun käyttö liikenteessä. Politiikan tehtävä on, että asettaa tavoitteet. Insinöörien tehtävä on, että keksiä miten. Minä aion tehdä töitä niin että energiapolitiikka on realistinen.