Niclas Sjöskog
Minä työskentelen kuin maanviljelijä ja maidontuottaja. Olen myös osaomistaja kahdessa osakeyhtiössä, joka tekee koneurakointi. Olen kunnanvaltuuston puheenjohtaja Pedersören kunnassa. Olen monta vuotta ollut luottamustoiminnassa mukana. Tänään olen Pohjanmaan Ruotsinkielisen tuottajaliiton varapuheenjohtaja. Ja myös Ruotsinkielisen Maataloustuottajien keskusliiton ensimmäinen varapuheenjohtaja. Olen myös MTK:n Maitovaliokunnan jäsen. Olen myös ollut pohjoismaisessa luottamustoiminnassa mukana Viking Genteicsissä. Olen naimisissa Vivekan kanssa ja meillä on kolme lasta.
Vaaliteemat
Maatalous
EU:n tarkka maataloussääntely on mennyt liian pitkään. Vijlelijäprotestit ympäri Eurooppa osoittaa tämä. Viime vuoden kriisit, pandemia ja sota Euroopassa on näyttänyt, että elintarvikkeiden omavaraisuus on elintärkeä. Seuraava Euroopan parlamentti täytyy säätä maatalouspolitiikka niin että sen fokus on elintarvikkeiden tuotanto. Yksi yhteinen tekijä miksi viljelijäprotestit on tapahtunut on se että elintarvikkeiden tuotanto ei politikkojen silmissä arvostetaan.
Metsä
EU:sta on tullut valtava määrä asetuksia, joka säätää metsätalous. Se on tapahtunut, vaikka EU:lla ei ole valtuudet säätä metsäpolitiikka. Se täytyy olla kansallinen oikeus säätä metsätalous. Suomessa on eniten metsä koko EU:ssa, 76% Suomen maa alasta on metsä. Minä aion tehdä töitä sen eteen, että metsäpolitiikassa Suomen olosuhteet otetaan huomioon.
Energia
Suurin haaste tulevana vuonna on siirtymä fossiilista energiasta uusiutuvaan. Kaikki mahdollisuudet täytyy ottaa käyttöön. Ei missään nimessä saa kieltää uusiutuvat energiamuodot. Se on EU:ssa jo tapahtunut. Polttomoottorien kielto on täysin väärinlainen päätös, joka sulkee pois biokaasun käyttö liikenteessä. Politiikan tehtävä on, että asettaa tavoitteet. Insinöörien tehtävä on, että keksiä miten. Minä aion tehdä töitä niin että energiapolitiikka on realistinen.
Ehdokkaan vastaukset vaalikoneessa
1 / 13
Ympäristö ja ilmastonmuutokset: "EU:n tulisi lisätä ponnistelujaan ilmastonmuutosten torjumiseksi, vaikka se tarkoittaisikin korkeampia kustannuksia jäsenmaille."
Tässä asiassa me täytyy edistää sama tahti kuin muu maailma. Meidän yritykset ei saa häviä kilpailussa.
2 / 13
Talous ja kauppa: "EU:n tulisi pyrkiä luomaan vapaakauppasopimuksia useampien maiden kanssa, vaikka se merkitsisikin kilpailua joillekin kotimaisille teollisuuksille."
Kilpailu on hyvä, epäreilu kilpailu huono.
3 / 13
Maahanmuutto ja turvapaikkapolitiikka: "Kannatan yhteistä EU:n maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikkaa, joka tarkoittaa suurempaa jaetun vastuun määrää jäsenmaiden kesken."
4 / 13
Koulutus ja tutkimus: "EU:n tulisi lisätä budjettiaan tutkimukseen ja kehitykseen sekä edistää opiskelija- ja tutkijavaihto-ohjelmia unionin sisällä."
5 / 13
Sosiaalipolitiikka ja tasa-arvo: "Vahvempi EU:n suuntautuminen sosiaalisiin kysymyksiin, kuten työoikeuksiin ja sukupuolten väliseen tasa-arvoon, on tarpeellista."
6 / 13
Pohjoismainen ja Baltian yhteistyö: "Pohjoismaisen ja Baltian yhteistyön syventäminen EU:ssa on suuren merkityksen omaavaa."
7 / 13
Puolustus- ja turvallisuuspolitiikka: "EU:n tulisi ottaa suurempi vastuu puolustus- ja turvallisuuspoliittisissa kysymyksissä, mukaan lukien yhteisen puolustuspolitiikan kehittäminen."
Olemme nyt Naton jäsen.
8 / 13
Energia ja kestävyys: "EU:n tulisi asettaa etusijalle siirtyminen uusiutuviin energialähteisiin, vaikka se saattaisikin tarkoittaa korkeampia energian hintoja lyhyellä aikavälillä."
Kyllä, mutta viisaudella. Polttomoottorien kielto on huono päätös, se sulje pois uusiutuvat polttoainet.
9 / 13
Demokratia ja oikeusvaltion periaatteet: "EU:n tulisi toteuttaa voimakkaampia toimenpiteitä jäsenmaita vastaan, jotka rikkovat oikeusvaltion periaatteita ja demokraattisia arvoja."
10 / 13
Vähemmistöjen oikeudet EU:ssa. "EU:n tulisi aktiivisesti työskennellä vahvistaakseen ja suojellakseen etnisten, kielellisten ja kulttuuristen vähemmistöjen oikeuksia unionin sisällä."
11 / 13
Maatalouspolitiikka: "EU:n tulisi vahvistaa tukensa kestävälle maataloudelle ja pienimuotoisille viljelijöille, edistääkseen paikallista ruoantuotantoa ja ympäristöystävällisiä menetelmiä."
Maanviljelijä ei halua tukea. Me haluamme että meidän tuotteet maksetaan sen oikea arvo!
12 / 13
Maaseudun kehittäminen: "EU:n tulisi tehostaa toimiaan maaseutualueiden tukemiseksi ja kehittämiseksi investoimalla infrastruktuuriin, parantamalla palvelujen saatavuutta ja vahvistamalla paikallista taloutta."
13 / 13