Wilhelm von Nandelstadh
"EUn tärkein tehtävä on varmistaa sekä sisäinen että ulkoinen rauha. Lisäksi on aktiivinen teollisuuspolitiikka EUssa elintärkeä, jotta meillä syntyy hyvinvointia Suomessa ja koko Euroopassa."
Olen on RKP:n ensimmäinen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Pirkanmaan Sastamalassa. Minulla on pitkä kokemus yrittäjänä eri aloilla ja tällä hetkellä hoidan Vanhakylän kartanoa Sastamalassa, jossa toimii muun muassa mehustamo. Olen syntynyt ja kasvanut Helsingissä ja toimin nykyään myös aktiivisena toimijana kolmannella sektorilla.
Vaaliteemat
Teollisuus, yrittäminen ja talous
Haluan työskennellä sen puolesta, että Suomi ja Pirkanmaa olisivat houkuttelevia investointikohteita. Haluan nähdä enemmän uusia yrityksiä ja työpaikkoja, jotka ovat hyvinvointimme perusta. Tämä vaatii proaktiivista politiikkaa EU-tasolla.
Haluan myös toimia Suomen ja Pirkanmaan edunvalvojana. Nämä kysymykset eivät ratkea itsestään, vaan tarvitaan vahtikoira joka reagoi ja toimii.
Turvallisuus
EU on rauhanprojekti ja sen tärkein tehtävä on työskennellä rauhan puolesta Euroopassa. Tämä onnistuu yhtenäisen ja vahvan EU:n avulla. Seuraavat vuodet ovat äärimmäisen tärkeitä Suomelle ja koko Euroopan turvallisuusympäristölle.
Ehdokkaan vastaukset vaalikoneessa
1 / 13
Ympäristö ja ilmastonmuutokset: "EU:n tulisi lisätä ponnistelujaan ilmastonmuutosten torjumiseksi, vaikka se tarkoittaisikin korkeampia kustannuksia jäsenmaille."
2 / 13
Talous ja kauppa: "EU:n tulisi pyrkiä luomaan vapaakauppasopimuksia useampien maiden kanssa, vaikka se merkitsisikin kilpailua joillekin kotimaisille teollisuuksille."
3 / 13
Maahanmuutto ja turvapaikkapolitiikka: "Kannatan yhteistä EU:n maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikkaa, joka tarkoittaa suurempaa jaetun vastuun määrää jäsenmaiden kesken."
4 / 13
Koulutus ja tutkimus: "EU:n tulisi lisätä budjettiaan tutkimukseen ja kehitykseen sekä edistää opiskelija- ja tutkijavaihto-ohjelmia unionin sisällä."
5 / 13
Sosiaalipolitiikka ja tasa-arvo: "Vahvempi EU:n suuntautuminen sosiaalisiin kysymyksiin, kuten työoikeuksiin ja sukupuolten väliseen tasa-arvoon, on tarpeellista."
6 / 13
Pohjoismainen ja Baltian yhteistyö: "Pohjoismaisen ja Baltian yhteistyön syventäminen EU:ssa on suuren merkityksen omaavaa."
7 / 13
Puolustus- ja turvallisuuspolitiikka: "EU:n tulisi ottaa suurempi vastuu puolustus- ja turvallisuuspoliittisissa kysymyksissä, mukaan lukien yhteisen puolustuspolitiikan kehittäminen."
8 / 13
Energia ja kestävyys: "EU:n tulisi asettaa etusijalle siirtyminen uusiutuviin energialähteisiin, vaikka se saattaisikin tarkoittaa korkeampia energian hintoja lyhyellä aikavälillä."
9 / 13
Demokratia ja oikeusvaltion periaatteet: "EU:n tulisi toteuttaa voimakkaampia toimenpiteitä jäsenmaita vastaan, jotka rikkovat oikeusvaltion periaatteita ja demokraattisia arvoja."
10 / 13
Vähemmistöjen oikeudet EU:ssa. "EU:n tulisi aktiivisesti työskennellä vahvistaakseen ja suojellakseen etnisten, kielellisten ja kulttuuristen vähemmistöjen oikeuksia unionin sisällä."
11 / 13
Maatalouspolitiikka: "EU:n tulisi vahvistaa tukensa kestävälle maataloudelle ja pienimuotoisille viljelijöille, edistääkseen paikallista ruoantuotantoa ja ympäristöystävällisiä menetelmiä."
12 / 13
Maaseudun kehittäminen: "EU:n tulisi tehostaa toimiaan maaseutualueiden tukemiseksi ja kehittämiseksi investoimalla infrastruktuuriin, parantamalla palvelujen saatavuutta ja vahvistamalla paikallista taloutta."
13 / 13