Oscar Byman
"Puolustan rauhaa Euroopassa!"
Olen RKP:n ehdokas EU-vaaleissa 9.6.2024. Vahva EU on Suomelle erittäin tärkeä. EU turvaa tulevaisuutemme, mahdollistaa talouskasvumme ja antaa meille edellytykset vihreään siirtymään, joka ajaa sekä ilmaston että talouden etua.
Euroopan unioni on perustettu rauhan takeeksi Euroopassa. EU:n perustamisen jälkeen rauha Euroopassa ei ole koskaan ollut yhtä uhattuna kuin nyt. Siksi on myös tärkeämpää kuin koskaan, että EU pysyy vahvana, yhtenäisenä ja takaa perusarvomme, liberaalin demokratiaamme, oikeusvaltioperiaateen ja vapautemme. Asetun ehdolle puolustaakseni rauhaa Euroopassa
Olen liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri Sandra Bergqvistin erityisavustaja. Koulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri. Varusmiespalvelukseni olen suorittanut laskuvarjojääkärinä Utin jääkärirykmentissä. Olen kotoisin Kemiönsaaresta, mutta olen asunut Helsingissä siitä lähtien, kun aloitin opinnot Hankenissa vuonna 2016.
Vaaliteemat
Ehdokkaan vastaukset vaalikoneessa
1 / 13
Ympäristö ja ilmastonmuutokset: "EU:n tulisi lisätä ponnistelujaan ilmastonmuutosten torjumiseksi, vaikka se tarkoittaisikin korkeampia kustannuksia jäsenmaille."
2 / 13
Talous ja kauppa: "EU:n tulisi pyrkiä luomaan vapaakauppasopimuksia useampien maiden kanssa, vaikka se merkitsisikin kilpailua joillekin kotimaisille teollisuuksille."
3 / 13
Maahanmuutto ja turvapaikkapolitiikka: "Kannatan yhteistä EU:n maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikkaa, joka tarkoittaa suurempaa jaetun vastuun määrää jäsenmaiden kesken."
4 / 13
Koulutus ja tutkimus: "EU:n tulisi lisätä budjettiaan tutkimukseen ja kehitykseen sekä edistää opiskelija- ja tutkijavaihto-ohjelmia unionin sisällä."
5 / 13
Sosiaalipolitiikka ja tasa-arvo: "Vahvempi EU:n suuntautuminen sosiaalisiin kysymyksiin, kuten työoikeuksiin ja sukupuolten väliseen tasa-arvoon, on tarpeellista."
6 / 13
Pohjoismainen ja Baltian yhteistyö: "Pohjoismaisen ja Baltian yhteistyön syventäminen EU:ssa on suuren merkityksen omaavaa."
7 / 13
Puolustus- ja turvallisuuspolitiikka: "EU:n tulisi ottaa suurempi vastuu puolustus- ja turvallisuuspoliittisissa kysymyksissä, mukaan lukien yhteisen puolustuspolitiikan kehittäminen."
8 / 13
Energia ja kestävyys: "EU:n tulisi asettaa etusijalle siirtyminen uusiutuviin energialähteisiin, vaikka se saattaisikin tarkoittaa korkeampia energian hintoja lyhyellä aikavälillä."
9 / 13
Demokratia ja oikeusvaltion periaatteet: "EU:n tulisi toteuttaa voimakkaampia toimenpiteitä jäsenmaita vastaan, jotka rikkovat oikeusvaltion periaatteita ja demokraattisia arvoja."
10 / 13
Vähemmistöjen oikeudet EU:ssa. "EU:n tulisi aktiivisesti työskennellä vahvistaakseen ja suojellakseen etnisten, kielellisten ja kulttuuristen vähemmistöjen oikeuksia unionin sisällä."
11 / 13
Maatalouspolitiikka: "EU:n tulisi vahvistaa tukensa kestävälle maataloudelle ja pienimuotoisille viljelijöille, edistääkseen paikallista ruoantuotantoa ja ympäristöystävällisiä menetelmiä."
12 / 13
Maaseudun kehittäminen: "EU:n tulisi tehostaa toimiaan maaseutualueiden tukemiseksi ja kehittämiseksi investoimalla infrastruktuuriin, parantamalla palvelujen saatavuutta ja vahvistamalla paikallista taloutta."
13 / 13