

Susanne
Kollin
Hangö
"Trygghet och jämlikhet"
Hej
Under pågående fullmäktigeperiod har jag suttit med som andra ersättare i fullmäktigegruppen, representerat Sfp som ordinarie medlem i bildningsnämnden och svenska sektionen och varit ersättare i kulturnämnden. Verksamhetsåret 2024-2025 har jag representerat Hangö i den nyländska kretsstyrelsen. Dessutom är jag aktiv inom Svenska Kvinnoförbundet en systerorganisation till Sfp som jobbar kring jämställdhetsfrågor både nationellt och internationellt och sist men inte minst Svenska Seniorer som bevakar seniorers och äldres rättigheter.
Jag vill arbeta för ett aktivt Hangö där alla trivs och känner sig trygga. Stadens geografiska läge med alla stränder och havets närhet gör platsen unik, någonting som vi bör beakta och ta hänsyn till vid planering av nya områden. Äldre stadsdelar bevisar stadens utveckling fram till idag. Dessa stadsdelar bör tillsammans med stadens ursprungliga centrum behandlas med varsam hand. Casinoparken och området kring Parkdammen och Gamla sportplanen är värda att bevaras som en helhet eftersom de är en del av stadens historia.
Stadens viktigaste mål just nu är att den ekonomiska tillväxten kommer igång. Nya arbetsplatser, anpassade bostadspriser och flera invånare ger Hangö den puff framåt som behövs. Staden har långa traditioner som turiststad. Trots det borde en utveckling som ger kulturen en större synlighet åtgärdas..
Främst under vinterhalvåret är gator och torg otroligt mörka vilket ger ett otryggt intryck överlag. Gator och vägar med dålig beläggning kan i värsta fall leda till besvärliga olyckor. Stadens uppgift är att göra upp en tidsbestämd plan under vilken tid problemen ska åtgärdas.
Jag ställer också upp i välfärdsområdesvalet
Besök profilsidanKandidatens svar i valmaskinen
1 / 11
Småbarnspedagogiken ska bli avgiftsfri för alla.
2 / 11
Skolor bör prioritera traditionella läroböcker framom digitala läromedel.
3 / 11
En av kommunens viktigaste uppgifter är att satsa på idrottsanläggningar samt motions- och rekreationsmöjligheter.
4 / 11
Det är viktigt att erbjuda alla invånare likvärdiga möjligheter till kulturverksamhet.
5 / 11
Kommunen ska införa eller utveckla kommuninvånarnas möjligheter att påverka hur kommunen använder kommunens pengar genom så kallad deltagande budgetering.
6 / 11
Kommunen ska satsa på kollektivtrafik.
7 / 11
Det ska vara möjligt att vara invånare i mer än en kommun genom till exempel digitalt kommuninvånarskap.
8 / 11
Kommunen ska bättre möjliggöra utbyggnaden av förnybar energi, såsom solkraft och vindkraft.
9 / 11
Kommunen ska blanda fler boendeformer än i dagens läge när man planlägger.
10 / 11
Kommunen ska införa anonym rekrytering.
11 / 11