206
Obunden  
Namn: Christoffer Kåll
Födelseår: 1992
Kommun/Stad: Esbo
Hemort: Esbo
Titel: Försäljare, affärsutvecklare
E-post: christofferkall@hotmail.com
Tel: +358 50 53 69 676

206

Christoffer
Kåll

Esbo

"Företagsamhet, skogsfrågor och ekonomi"

En 32-årig flerspråkig, numera Esbobo sedan 2019. Efter några år av utlandsvistelser i Europa är jag tillbaka i Finland och vill nu dra mitt strå till stacken och påverka utvecklingen av allas vårt Esbo. Med flera år av arbetserfarenhet inom teknik och arbete med människor vill jag verka för företagsamhet samt individens roll i samhället. Skogsvård och ekonomi, hälsofrämjande aktiviteter i egenskap av träning och en internationell vardag tar jag med mig in i politiken för invånarnas bästa.

Man behöver lyssna på lokalinvånarna för att bedriva en god lokalpolitik - ta därför gärna kontakt och låt oss ta en pratstund!

Viktiga politiska frågor

Föregångare i klimat och miljö

Klimatförändringen är ett faktum. Det att vi i Esbo eller Finland försöker vårt yttersta hjälper inte mycket om inte andra länder gör likadant; dock kan mycket göras på lokalnivå för att på lång sikt motverka denna förändring vad gäller utsläpp, energiproduktion samt förbrukning. Genom att tänka strategiskt på vilka förändringar detta medför kan vi bättre anpassa oss inför framtiden och skapa en bättre morgondag för efterkommande generationer.

Ett kraftslag bör inte få övertaget bara för sakens skull, utan utbyggnaden av kraftverk måste gå enligt befolkningens och industrins behov; speciellt efter nyheterna om nyetableringar av datacenter och annan verksamhet. Digitaliseringen den med kommer att medföra ett större behov. Själv stöder jag olika typer av energiproduktion och tror på förnybart. Baskraft i form av kärnkraft kommer det att behövas mera av då vattenkraften har nått sin potential. Förbrukningen behöver inte bara öka, utan användas på ett smartare sätt och även lagras. Så snart tekniken har hunnit ikapp kommer olika energilagringslösningar att i allt större utsträckning användas.

Finland är tillsammans med andra nordiska länder en föregångare i naturvård. I den finländska skogsdebatten ges ibland en missvisande bild av hur vårt lands naturresurser sköts. Enskilda fall av missdåd får inte göra livet svårt för övriga skogsägare. Skogsvården i Finland håller väldigt hög klass och vi är föregångare i jämförelse med andra länder när det kommer till hållbarhet. I klimatförändringens och mångfaldens namn förespråkar jag ett bredare urval av olika trädslag vid nyplanteringar utöver de vanligaste trädslagen.

Läs mer om vårt valprogram ›

Ekonomi & Näringsliv

I min vision för Esbo och Finland i det stora hela ska det finnas arbete tillgängligt för alla som vill jobba; att gå den där extra kilometern måste vara lönsamt. Lönearbetare ska inte behöva tänka efter två gånger om det lönar sig att ta löneförhöjningen eller företag fundera på om det är värt att sälja mera om man inte tjänar på det. I Esbo vill jag att vi tar vara på företagare och uppmuntrar företag att flytta sin verksamhet hit.

Kommunalskatten är något som jag vill se över för att inte öka på den ekonomiska bördan i dåliga ekonomiska tider. Effekten av att man stramar åt skatteprocenten avtar vid en viss punkt och ökar inte kommunens eller statens inkomster om allt fler företag går omkull. Om vi tar bort skatteavdragen kan skatterna sänkas.
Speciellt i dåliga ekonomiska tider bör investeringar göras med stor eftertanke och inte baseras på vidlyftiga teorier eller politiska förmåner. Ur nationell säkerhetsvinkel ska strategiskt viktiga verksamheter behållas i finländsk ägo och kommunernas resurser riktas dit där avkastningen är bäst.

Läs mer om vårt valprogram ›

Livskraftiga kommuner och städer

Att grunda företag ska vara enkelt, medan själva byggandet ska givande. Människor ska också uppmuntras till att flytta dit där det finns jobb. Arbetskraftsinvandringen bör fördelas således att integrationen underlättas och nyinflyttade kommer snabbare in i samhället.

FöPL-avgiften bör synas och anpassas enligt företagares betalningsförmåga enligt tillväxtutsikterna. Företagsstöd ska betalas till dem som behöver det och inte till sådan verksamhet som i sig redan är lönsam.

Kommunerna kan stöda utbildningsväsendet, speciellt högskolor, genom att undersöka vilka slags jobb det är stor efterfrågan på kort och lång sikt samt främja anställandet av nyutexaminerade genom olika slags fördelar under de första åren av anställning.

Läs mer om vårt valprogram ›