

Abbe
Karlsson
Helsinki
"Minä. Sinä. Ja me yhdessä. Vahvemman äänen puolesta kaikille."
Olen sitoutunut ja monipuolinen henkilö, jolla on vahva kiinnostus yhteiskunnallisiin kysymyksiin, opiskelijapolitiikkaan ja hyvinvointiin. Intohimoni on luoda positiivisia muutoksia, ja pyrin edistämään oikeudenmukaista ja osallistavaa yhteiskuntaa, jossa kaikilla yksilöillä on mahdollisuus saavuttaa täysi potentiaalinsa. Kaikilla ihmisillä, riippumatta mistään, tulisi olla oikeus tasa-arvoon.
Nimeni on Abbe Karlsson, 22-vuotias, kotoisin pieneltä Kemiönsaarelta, mutta muutin yksin suureen Helsinkiin 16-vuotiaana opiskelemaan.
Olen opiskelija ja olen opiskellut kaksi vuotta sairaanhoitajaksi, mutta päätin vaihtaa suuntaa ja opiskelen tällä hetkellä toista vuotta sosionomiksi Arcadan ammattikorkeakoulussa. Olen ollut aktiivinen opiskelijakunnassa ja muussa opiskeluun liittyvässä toiminnassa ja minulla on aina ollut palava kiinnostus yhdistys- ja hallitustoimintaan. Olen muun muassa toiminut Arcadan opiskelijakunnan puheenjohtajana vuosina 2023 ja 2024.
Vaaliteemat
Lapset, nuoret ja perheet
Lapset ja nuoret ovat tulevaisuutemme, ja on yhteinen vastuumme luoda heille turvallinen ja tukeva ympäristö kasvaa. Perheet, riippumatta niiden muodosta, ovat yhteiskunnan peruspilari ja niiden tulisi saada tarvitsemansa tuki voidakseen antaa lapsilleen rakkautta, koulutusta ja mahdollisuuksia. Investoimalla lapsiin ja nuoriin, investoimme parempaan tulevaisuuteen kaikille.
Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus
Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus ovat oikeudenmukaisen ja osallistavan yhteiskunnan perusarvoja. Kaikilla ihmisillä, sukupuolesta, etnisyydestä, uskonnosta, toimintarajoitteista, seksuaalisuudesta tai sosioekonomisesta taustasta riippumatta, tulisi olla samat mahdollisuudet ja oikeudet. Työskentelemällä aktiivisesti syrjinnän poistamiseksi ja tasa-arvoisten olosuhteiden edistämiseksi luomme yhteiskunnan, jossa kaikki voivat saavuttaa täyden potentiaalinsa ja edistää yhteistä hyvinvointia ja kehitystä.
Hyvinvoivat asukkaat
Asukkaiden hyvinvoinnin edistäminen on yhteiskunnan perustavanlaatuinen tehtävä. Varmistamalla pääsyn korkealaatuiseen hoitoon, mielenterveyden tukeen ja terveyttä edistäviin toimintoihin voimme luoda ympäristön, jossa kaikilla on mahdollisuus elää terveellistä ja tasapainoista elämää. Investoinnit ennaltaehkäisevään hoitoon, terveys- ja hyvinvointikoulutukseen sekä perheiden ja yksilöiden tukemiseen ovat ratkaisevan tärkeitä vahvan ja kestävän yhteiskunnan rakentamiseksi. Yhteiskunta, joka leikkaa sosiaali- ja terveydenhuollosta, ei ole vain epäterveellinen, vaan myös taloudellisesti kestämätön. Investoinnit sosiaalipalveluihin ja terveydenhuoltoon ovat välttämättömiä pitkän aikavälin taloudellisen vakauden ja kasvun edistämiseksi, sillä ne edistävät terveempää ja tuottavampaa väestöä.
Ehdokkaan vastaukset vaalikoneessa
1 / 11
Varhaiskasvatuksen tulee olla maksutonta kaikille.
Varhaiskasvatus on erittäin tärkeää. Sekä lasten sosiaalisille taidoille että heidän kehitykselleen ja oppimiselleen. Mielestäni kaikilla lapsilla tulisi olla mahdollisuus varhaiskasvatukseen ja esikouluun taloudellisesta taustasta riippumatta.
2 / 11
Koulujen tulisi priorisoida perinteisiä oppikirjoja digitaalisten oppimateriaalien sijaan.
En pidä sitä korkeimpana prioriteettina, koska nykypäivän yhteiskunta digitalisoituu yhä enemmän, on hyvä oppia perusteista. Mutta on myös hyvä vaihdella perinteisten oppikirjojen kanssa, sekä luku- ja kirjoitustaitojen vuoksi että päästäkseen eroon ruutuajasta, mikä puolestaan vahingoittaa silmiä ja näköä.
3 / 11
Yksi kunnan tärkeimmistä tehtävistä on panostaa urheilutiloihin ja liikuntamahdollisuuksiin.
Ehkä ei korkeimpana prioriteettina, koska sitä on jo melko paljon, mutta se on myös erittäin tärkeä osa kaikkien terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä. Se antaa kaikille mahdollisuuden liikkua.
4 / 11
On tärkeää tarjota kaikille asukkaille yhdenvertaiset mahdollisuudet kulttuuritoimintaan.
Kaikilla tulisi olla mahdollisuus kokea kulttuuritoimintaa kaikissa muodoissaan, riippumatta mistä tahansa.
5 / 11
Kunnan tulee ottaa käyttöön tai kehittää kuntalaisten mahdollisuuksia vaikuttaa siihen, miten kunta käyttää varojaan niin sanotun osallistuvan budjetoinnin avulla.
Tietyissä yhteyksissä voi olla hyödyllistä kuulla niiltä yhteisöryhmiltä, joita asia koskee.
6 / 11
Kunnan tulee panostaa joukkoliikenteeseen.
Joukkoliikenteen hinnat on laskettava, jotta ihmiset asettaisivat sen etusijalle. Tällä hetkellä ihmiset suosivat autoja joukkoliikenteen sijaan korkean hinnan vuoksi. Jos Helsingin keskustassa pyritään vähentämään autoliikennettä tulevaisuudessa kaupungin sisäosissa, joukkoliikenteen hintoja on alennettava.
7 / 11
Tulisi olla mahdollista olla asukas useammassa kuin yhdessä kunnassa esimerkiksi digitaalisen kuntalaisuuden kautta.
Mitä näen eniten hyödyttävän, on ehkä henkilöille, jotka työskentelevät toisella paikkakunnalla, sen erilaisten etujen vuoksi.
8 / 11
Kunnan tulee paremmin mahdollistaa uusiutuvan energian, kuten aurinko- ja tuulivoiman, laajentaminen.
Kyllä, kysymys on vain siitä, missä on tilaa, samalla kun toinen ratkaisu uusiutuvalle energialle voisi myös ratkaista tilanteen.
9 / 11
Kunnan tulee monipuolistaa asumismuotoja kaavoituksessa nykyiseen verrattuna.
Kyllä, tarvitaan lisää asuntoja, joissa tarkastellaan sekä saavutettavuutta että suurta tarvetta, kuten opiskelija-asuntoja.
10 / 11
Kunnan tulee ottaa käyttöön anonyymi rekrytointi.
Se riippuu täysin työn luonteesta. Joissakin töissä ei voi vain päästää ketä tahansa sisään. Esimerkiksi terveydenhuollossa ja pedagogiikassa anonyymi rekrytointi ei toimisi, koska molemmat työt sisältävät vastuuta ja luottamusta henkilöön.
11 / 11