

Nina
af Hällström
Länsi-Uusimaa
"Oikeanlaista hoitoa oikeaan aikaan omalla äidinkielellä"
Olen naimisissa ja minulla on viisi aikuista lasta sekä kaksi lapsenlasta. Olen valtiotieteiden maisteri ja työskentelen vammaisjärjestön toiminnanjohtajana.
Hyvinvointialueella olen toiminut, valtuuston ohella kansalliskielilautakunnan puheenjohtajana ja ryhmäpuheenjohtajana. Tällä hetkellä olen tarkastuslautakunnan varapuheenjohtaja. Nyt haen uudelleen luottamusta jatkokaudelle Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuustoon.
Olen aktiivinen ja energinen. Vapaa-ajallani lenkkeilen ja käyn kuntosalilla. Kesät vietän Snappertunassa, jossa nautin luonnosta niin erilaisten ulkotöiden kuin retkien muodossa.
Olen ehdolla myös kuntavaaleissa
Vieraile profiilisivullaVaaliteemat
Turvallinen vanhustenhoito
• Oikea hoitoa oikeaan aikaan – Ikäihmisillä on oltava nopea ja helppo pääsy hoitoon ja hoivapalveluihin heidän tarpeidensa mukaisesti. Kukaan ei saa jäädä ilman apua.
• Turvalliset asumisratkaisut – Alueella on oltava riittävästi palveluasuntoja ja tukipalveluja, jotta ikäihmiset voivat asua kotona niin pitkään kuin haluavat.
• Riittävästi henkilöstöä – Meidän on varmistettava riittävä henkilöstöresurssi vanhustenhoidossa ja parannettava hoitohenkilökunnan työolosuhteita.
• Ennaltaehkäisevät toimet – Enemmän panostuksia terveydenhuoltoon, kuntoutukseen ja sosiaalisiin aktiviteetteihin ikäihmisten elämänlaadun parantamiseksi ja yksinäisyyden vähentämiseksi.
• Kaksikieliset ja yksilölliset palvelut.
• Käynistetään ennaltaehkäisevä seniorineuvola ja varmistetaan kuljetuspalvelujen toimivuus.
Vammaispalvelut
• Oikeus itsemääräämisoikeuteen – Vammaisten henkilöiden on saatava tehdä päätöksiä omasta elämästään ja saatava tuki, jota he tarvitsevat elääkseen itsenäisesti.
• Riittävät resurssit ja nopeammat päätökset – Palvelupäätösten käsittelyaikoja on lyhennettävä, ja vammaispalvelujen resurssit on turvattava, jotta kaikki saavat tarvitsemansa tuen.
• Saavutettavuus arjessa – Rakennusten, julkisen liikenteen ja digitaalisten palvelujen on oltava saavutettavia kaikille, riippumatta toimintakyvystä.
• Tuki omaisille ja omaishoitajille – Vammaisten henkilöiden hoitamisesta vastaavien on saatava riittävä tuki tehtävissään. Omaishoitajilla on oltava mahdollisuus hyödyntää vapaapäiviään.
• Kaksikielinen ja yksilöllinen palvelu – Kaikilla on oikeus saada palveluja omalla äidinkielellään, ja tuen on oltava räätälöityä yksilön tarpeiden mukaan.
Mielenterveys
• Nopeampi pääsy hoitoon ja tukeen – Kenenkään ei pitäisi joutua odottamaan kuukausia saadakseen apua. Meidän on panostettava lisää matalan kynnyksen palveluihin ja nopeampiin hoitoketjuihin.
• Ennaltaehkäisevät toimet – Mielenterveyttä tulee vahvistaa panostamalla liikuntaan, kulttuuriin ja yhteisöllisyyteen. Tarvitsemme lisää kokoontumispaikkoja ja aktiviteetteja, jotka estävät yksinäisyyttä.
• Tuki kouluissa – Kouluissa tulee olla tarpeeksi kuraattoreita ja psykologeja. Matalan kynnyksen palveluja tulee olla lähellä koulua tai kotia. Kouluissa tarvitaan lisää aikuisia.
• Tehokkaampi yhteistyö eri toimijoiden välillä – Kunnan, hyvinvointialueen, yhdistysten ja vapaaehtoisorganisaatioiden on tehtävä yhteistyötä tarjotakseen kokonaisvaltaista tukea tarvitseville.
• Stigman vähentäminen - Meidän on puhuttava avoimesti mielenterveydestä niin päiväkodeissa, kouluissa kuin myös vanhustenhuollossa.
Ehdokkaiden vastaukset vaalikoneessa
1 / 14
Ambulanssipalveluihin pitäisi kohdentaa enemmän resursseja, jotta ambulanssien määrä alueella ennemmin kasvaisi kuin vähenisi.
2 / 14
Palvelut pitäisi säilyttää alueellisissa lähisairaaloissa Raaseporissa ja Lohjalla.
3 / 14
Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen pitäisi panostaa enemmän resursseja kielilisiin kannustaakseen henkilöstöä tarjoamaan palvelua ruotsiksi.
4 / 14
Liikkuvia palveluja, kuten terveyskeskusbussit ja etävastaanotot, tulee lisätä.
5 / 14
Hyvinvointialueiden tulee lisätä panostuksia ennaltaehkäisevään terveydenhuoltoon, vaikka se tarkoittaisi vähemmän resursseja muuhun hoitoon.
6 / 14
Hoidon jatkuvuuden lisäämiseksi tulee ottaa käyttöön omalääkärijärjestelmä, vaikka se vaatisi aluksi lisäresursseja.
7 / 14
Hyvinvointialueiden tulee kieltää vuokralääkärien käyttö.
8 / 14
Suojakotipaikkoja tulee lisätä väkivallan uhrien auttamiseksi.
9 / 14
Hyvinvointialueiden tulee lyhentää hoitojonoja lisäämällä palveluseteleiden käyttöä.
10 / 14
Hoitoa tulee keskittää, jos se säästää rahaa tai parantaa laatua.
11 / 14
Pelastuslaitoksen rahoitusta ja resursseja tulee priorisoida korkeammalle, vaikka se tarkoittaisi leikkauksia muilla sektoreilla.
12 / 14
Paperittomilla tulee olla oikeus kiireettömään terveyden- ja sairaanhoitoon.
13 / 14
Hoitohenkilökunnalle tulee tarjota enemmän koulutusta sukupuolen ja seksuaalisen moninaisuuden aiheista.
14 / 14