

Emma
Dahl
Korsholm
Jag är 32 år, född och uppvuxen i Björkö. På fritiden njuter jag av friluftsliv både i skogen och på sjön. Vår fina skärgård ligger mig varmt om hjärtat.
Jag vill arbeta för att kommunens resurser fördelas rättvist, och används långsiktigt och hållbart till att skapa förutsättningar för levande byar och välmående invånare. I Korsholm ska det vara tryggt och trivsamt, och i hela kommunen behöver kommunal service finnas jämlikt tillgänglig för att alla ska ha en fungerande vardag. Korsholm ska vara en attraktiv plats att bo på och där alla invånare har möjlighet till en meningsfull fritid. En kommun där allt som gäller boende, arbete, dagvård, skola och fritid ska fungera så smidigt som möjligt.
Redan i tonåren vaknade mitt intresse för att engagera mig i samhället och näromgivningen, vilket jag gjort sedan dess genom att vara aktiv och haft förtroendeposter inom många olika lokala föreningar. Vårt blomstrande föreningsliv är något att vara stolt över. Kommunen ska samarbeta med, underlätta för samt understöda föreningarna, för de är mycket tack vare dem vi kan njuta av ett rikt utbud av olika fritidsaktiviteter, oberoende av om du är intresserad av båtliv, fotboll, teater, jakt, skidåkning, lokalhistoria eller något helt annat.
Som ledamot i fullmäktige, välfärdsutskottet, samhällsbyggnadsutskottet och koncernsektionen den senaste perioden har jag haft möjlighet att få en bred förståelse för många olika delar av kommunens verksamhet och att lära känna förtroendevalda och tjänstemän. Med den kunskapen och erfarenheten vill jag fortsätta jobba för att förbättra samhället och också genom politiken skapa en kommun där invånarna trivs.
Viktiga politiska frågor
Kandidatens svar i valmaskinen
1 / 11
Småbarnspedagogiken ska bli avgiftsfri för alla.
2 / 11
Skolor bör prioritera traditionella läroböcker framom digitala läromedel.
3 / 11
En av kommunens viktigaste uppgifter är att satsa på idrottsanläggningar samt motions- och rekreationsmöjligheter.
4 / 11
Det är viktigt att erbjuda alla invånare likvärdiga möjligheter till kulturverksamhet.
5 / 11
Kommunen ska införa eller utveckla kommuninvånarnas möjligheter att påverka hur kommunen använder kommunens pengar genom så kallad deltagande budgetering.
6 / 11
Kommunen ska satsa på kollektivtrafik.
7 / 11
Det ska vara möjligt att vara invånare i mer än en kommun genom till exempel digitalt kommuninvånarskap.
8 / 11
Kommunen ska bättre möjliggöra utbyggnaden av förnybar energi, såsom solkraft och vindkraft.
9 / 11
Kommunen ska blanda fler boendeformer än i dagens läge när man planlägger.
10 / 11
Kommunen ska införa anonym rekrytering.
11 / 11