
Obunden | |
Namn: | Anders Krook |
Födelseår: | 1978 |
Kommun/Stad: |
Sibbo |
Hemort: | Sibbo |
Titel: | Lärare, inom Logistik och Tungtrafik |

Anders
Krook
Sibbo
"Med stor respekt för familjen, skolan, företagen och arbetsplatserna. För ett livskraftigt trivsamt Sibbo där det är tryggt att växa upp, bo och jobba. Värna om nuvarande arbetsplatser samt möjligheten att starta nya företag."
Jag är en 47-årig logistiklärare. Bor i Box med min familj, till vilken hör min fru och tre barn i åldern 10, 7 och 2 år. Vi är en tvåspråkig familj. Växte upp i Norra Paipis, bodde några år i Nickby och flyttade sen till Box, där jag bott i ca 20 år. I min släkt finns många generationer sibbobor.
Familjen har stor betydelse för mig, värderar den högt. Det är viktigt att barn och unga mår bra. Jag är för närvarande styrelsemedlem i Hem och Skola. Det känns fint att få vara med och påverka till en bra skolgång. En fungerande dagvård och skola ger en trygg omgivning för att växa och utvecklas.
Det är viktigt att mänskans hela livscykel är värdig från födsel till ålderdom. Alla bör få stöd och hjälp för att leva ett fullvärdigt liv. Jag tycker det finns många bra och fungerande saker i Sibbo, men vi måste jobba för en ännu bättre kommun.
Sibbo är en växande och attraktiv kommun och det är utmärkt. Jag anser dock att kommunen bör växa med måtta så vi själva hinner med. På så sätt kan vi erbjuda kvalitativ service, t.ex inom byggande och basservice.
Tvåspråkigheten är en rikedom. Det är viktigt att stöda och upprätthålla Sibbo som en tvåspråkig kommun.
I mitt jobb som logistiklärare (yrkesutbildning på andra stadiet) har jag daglig kontakt med unga och deras välbefinnande. En satsning på dem är nyckeln till framtiden. Jag ser en stor potential hos de unga, då man ger dem möjlighet att visa vad de kan, genom att sporra och lyssna.
I mitt jobb kommer jag i kontakt med många kulturer och det är värdefullt. Därför tycker jag att vi inte ska glömma vårt eget ursprung och värderingar.
Kandidatens svar i valmaskinen
1 / 14
Sibbo behöver en egen simhall.
2 / 14
Östbanan innebär stora ingrepp i Sibbos landskap och natur, och därför borde kommunen motsätta sig projektet, även om det skulle kunna gynna kollektivtrafiken.
3 / 14
De svenska byskolorna i Sibbo bör bevaras, även om det innebär högre kostnader per elev jämfört med större skolorna i centralorter.
Byskolor är inte automatiskt dyrare alternativ än stora enheter,
4 / 14
Småbarnspedagogiken ska bli avgiftsfri för alla.
5 / 14
Skolor bör prioritera traditionella läroböcker framom digitala läromedel.
6 / 14
En av kommunens viktigaste uppgifter är att satsa på idrottsanläggningar samt motions- och rekreationsmöjligheter.
7 / 14
Det är viktigt att erbjuda alla invånare likvärdiga möjligheter till kulturverksamhet.
8 / 14
Kommunen ska införa eller utveckla kommuninvånarnas möjligheter att påverka hur kommunen använder kommunens pengar genom så kallad deltagande budgetering.
9 / 14
Kommunen ska satsa på kollektivtrafik.
10 / 14
Det ska vara möjligt att vara invånare i mer än en kommun genom till exempel digitalt kommuninvånarskap.
11 / 14
Kommunen ska bättre möjliggöra utbyggnaden av förnybar energi, såsom solkraft och vindkraft.
12 / 14
Kommunen ska blanda fler boendeformer än i dagens läge när man planlägger.
13 / 14
Kommunen ska införa anonym rekrytering.
14 / 14