
Namn: | Sarah Granvik |
Födelseår: | 1989 |
Välfärdsområde: |
Mellersta Österbotten |
Hemort: | Karleby |
Titel: | Socionom / Brottspåföljdsanställd |

Sarah
Granvik
Mellersta Österbotten
"Förebyggande arbete ger långsiktiga resultat."
Jag heter Sarah Granvik och jag har valt att vidga mina vyer genom att för första gången ställa upp som kandidat. Jag ställer upp i både välfärdsområdes- och kommunalvalet. Jag är utbildad socionom och jobbar som brottspåföljdsanställd på samhällspåföljdsbyrån i Karleby. Jag är ensamstående mamma till 2 barn och 35 år gammal. Förutom nära och kära står musik, dans, natur, kultur, god mat, skratt och små fina ögonblick i vardagen mig varmt om hjärtat.
Jag ställer upp för att jag ser en förändring i vårt samhälle, en förändring var de som haft det svårt och utmanande från tidigare bara får det svårare och klyftorna mellan rika och fattiga ökar i snabb takt. Den förändringen behöver vi som medmänniskor reagera på innan det hinner bli värre och då talar vi om ökad kriminalitet, bostadslöshet, fattigdom, ensamhet och missbruk, sämre psykisk och fysisk hälsa osv. Med detta sagt känner jag nästintill en skyldighet att ställa upp i de båda valen. Med tanke på otryggheten i världen i dagens läge är det nu viktigare än någonsin att vi håller ihop och att vi stöder varandra.
Jag vill se mer förebyggande arbete för ett långsiktigt hållbart resultat och jag vill att vi satsar på våra invånares välmåenden, ung som gammal, oberoende bakgrund eller ekonomisk status. Jag vill att vi satsar extra mycket på familjerna, daghemmen, skolorna, socialvården samt mental- och missbrukarvården. Det är här vi tryggar grunden för att Karleby ska vara en trygg stad i framtiden att bo i. Alla barn har rätt till en trygg uppväxt och vi behöver stöda familjerna extra mycket för att undvika att vi för tidigare generationers trauman vidare. Men vi behöver även trygga stöd och vård också till äldre, alla ska ha rätt till ett tryggt värdigt liv. Trygghet är ett grundläggande behov som vi alla har och genom att öka tryggheten skapar vi välmående och samhörighet.
SFP för mig kändes naturligt med tanke på att jag är finlandssvensk och då jag vill arbeta för trygghet, jämlikhet, jämställdhet och för liberalism.
Det bästa med Karleby är enligt mig människorna samt den nära kontakten till naturen och havet.
Mina styrkor ligger i att jag är öppen, har ett stort hjärta och en stark vilja. Jag tvekar inte när det gäller att sträcka ut en hjälpande hand och jag vill vara en röst för dem som sällan hörs. Rösta på mig och jag kommer göra vad jag kan för att försöka förändra världen ens lite mot det bättre. 🙂
Jag ställer också upp i kommunalvalet
Besök profilsidanViktiga politiska frågor
Ett tryggt liv
I den otrygga värld som råder tror jag det är viktigt att vi arbetar för att främja och upprätthålla tryggheten på lokal nivå och gör insatser som får oss människor att hålla ihop istället för att hamna längre ifrån varandra. Vi behöver minska på de ekonomiska klyftorna innan problemet blir för stort.
Mental hälsa
Mental ohälsa leder alltför ofta till fysiska sjukdomar, missbruk och till att även personer omkring insjuknar. Därför är det viktigt att förebygga den psykiska hälsan bland såväl barn som vuxna.
Välmående barn, unga och familjer
Genom att stöda barn och familjer sätter vi grunden för framtiden.
Kandidatens svar i valmaskinen
1 / 13
Digitala och mobila tjänster är också närservice.
2 / 13
Det är viktigt att Soites personal kan betjäna också på svenska, även om endast ca 9% befolkningen är svenskspråkig.
3 / 13
Det ska finnas fler mobila tjänster såsom hälsobussar och distansmottagningar.
4 / 13
Välfärdsområdet måste öka satsningarna på förebyggande hälsovård, även om det innebär att annan vård får mindre resurser.
5 / 13
Det ska införas ett egenläkarsystem för att öka kontinuiteten i vården, även om det för en tid framöver kräver extra resurser.
6 / 13
Välfärdsområdena ska förbjuda användningen av hyrläkare.
7 / 13
Det ska upprättas fler skyddshemsplatser för att hjälpa personer som utsätts för våld.
8 / 13
För att förkorta vårdköerna ska välfärdsområdena öka användningen av servicesedlar.
9 / 13
Vi ska centralisera vården om det sparar pengar eller höjer kvaliteten.
10 / 13
Räddningsväsendets finansiering och resurser bör prioriteras högre, även om det innebär nedskärningar i andra sektorer.
11 / 13
Papperslösa ska ha rätt till icke-brådskande hälso- och sjukvård.
12 / 13
Vi ska i högre grad prioritera att vårdpersonalen får utbildning i könsmångfald och sexuell mångfald.
13 / 13