Namn: Ida Flemmich
Födelseår: 1996
Välfärdsområde: Västra Nyland
Hemort: Sjundeå
Titel: Kulturproducent, Vice ordförande för Svensk Ungdom

https://idaflemmich.fi

Medlem i :

Svenska Kvinnoförbundet
Svensk_Ungdom

Ida
Flemmich

Västra Nyland

"För att vi behöver fler unga, drivna och sunda beslutsfattare."

Hejsan! Jag heter Ida och är hemma från Sjundeå. Jag är en Kulturproducent som för tillfället jobbar som koordinator på Elektrotekniska handelsförbundet i Finland. På sidan om mitt jobb sysslar jag med båda politik, teater och styrelsearbete. Jag blev under mina studier på Arcada i Helsingfors intresserad av högskolepolitik och efter att jag suttit med i både min studerandekår, Finlands studerandekårers förbund samt Europas studerandekårers förbund bestämde jag mig för att bli politisk aktiv också utanför studielivet. Jag ställde upp i riksdagsvalet 2023 och blev vald till SU:s vice ordförande 2024.

Viktiga politiska frågor

Mental hälsa

Trots att Finland igen är världens lyckligaste land, har speciellt unga personers mentala välbefinnande sjunkit markant. För att vända på kurvan behöver vi satsa på den mentala vården i hela landet, och se till att det finns tillräckliga resurser för speciellt unga personer. Terapigarantin är en bra början, men vi måste också sätta resurser på den förebyggande-, psyk- och missbrukarvården.

Läs mera ›

Ett tryggt liv

Alla ska ha rätt till ett tryggt liv. Och trygghet innebär att man kan lita på att få stöd när det behövs, som t.ex. sjukvård eller rehabiliterande vård. Trygghet innebär att vi, trots situationer där vi behöver stöd, kan leva ett så normalt liv som möjligt, trots omständigheterna och att det finns kompetens i frågor som berör just din välfärd. Trygghet betyder att du kan lita på att ambulansen hittar fram inom en rimlig tid då du behöver den, oavsett tid på dygnet. Jag vill vara en trygg röst inom det beslutsfattande organet, som ser till att ditt liv också förblir tryggt.

Läs mera ›

Tillgänglig hälsovård

Primärvården ska fortsättningsvis finnas i regionen, så nära dig som möjligt. Trots att centralisering till en viss mån kan öka kvaliteten på vården, är det inte en hållbar lösning för vårt välfärdsområde. Alla ska ha rätt att få vård i sin egen region, utan att behöva åka långa vägar för att sitta flera timmar i kö. Vårdtjänster på landsbygden behövs också. Det behövs också olika förutsättningar till vård för män och vård för kvinnor, då det finns skillnader i behovet.

Läs mera ›