

Hanna
Holmberg-Soto
Vanda och Kervo
"När vi investerar i barnen investerar vi i en trygg framtid för oss alla! "
Jag är en 43-årig mamma till två fina skolbarn, magister i statsvetenskap och studerar rättspsykologi. Jag arbetar som ledande socialarbetare på barnskyddets jour.
Jag har en släkt med generationer av aktiva kvinnor och inspirerade av dem bestämde jag mig för fyra år sedan att försöka påverka även som beslutsfattare. Jag är nu fullmäktigeledamot i Vanda och Kervo välfärdsområde samt ersättare i Vanda stad.
Jag brinner särskilt för barns rättigheter och utvecklingen av socialvården. Genom att hålla barnen i centrum i allt beslutsfattande, gör vi hållbara och trygga lösningar för alla invånare.
Jag ställer också upp i kommunalvalet
Besök profilsidanViktiga politiska frågor
Fungerande socialvård
1. Social rättvisa: Som socialarbetare vill jag försäkra att särskilt de mest utsatta personernas och minoriteternas röst blir hörda och att alla garanteras den hjälp och stöd de behöver.
Välmående barn, unga och familjer
2. Stöd till familjer: Det individcentrerade servicesystemet måste förändras. Att beakta hela familjen, även över sektorsgränser, är både ekonomiskt och mänskligt förnuftigt.
Ett tryggt liv
3. Ansvarstagande: Jag lägger särskild vikt vid ansvarsfull och rättvis verksamhet och beslutsfattande som tar hänsyn till alla parter. Invånarnas välbefinnande förutsätter att de som arbetar inom social-, hälso- och räddningstjänsterna mår bra i sitt arbete.
Kandidatens svar i valmaskinen
1 / 13
Välfärdsområde bör satsa på att aktivt använda språktillägg som ett sätt att uppmuntra personalen att använda svenska i vårdarbetet
Vi har jobbat hårt för det under förra perioden och det visar redan goda resultat.
2 / 13
Vanda och Kervo välfärdsområde ta en mer aktiv roll i beslut HUS-sammanslutningen.
3 / 13
Det ska finnas fler mobila tjänster såsom hälsobussar och distansmottagningar.
Det här är en bra och effektiv lösning som lönar sig att fortsätta utveckla.
4 / 13
Välfärdsområdet måste öka satsningarna på förebyggande hälsovård, även om det innebär att annan vård får mindre resurser.
Det är klurigt att ta ställning på så allmänn nivå. Förebyggande satsningar är lönsamma, men får nog inte göra på bekostnaden av personers hälsa. Det mest framgångsrika är att först satsa på båda, sedan kommer småningom den ekonomiska nyttan att synas.
5 / 13
Det ska införas ett egenläkarsystem för att öka kontinuiteten i vården, även om det för en tid framöver kräver extra resurser.
I Vanda och Kervo har vi bra erfarenheter av egen team - modellen och jag sku gärna först följa med hur patienterna upplever det, innan man påbörjar ett nyt system.
6 / 13
Välfärdsområdena ska förbjuda användningen av hyrläkare.
Välfärdsområdena ska försöka undvika hyrläkare men jag tycker inte det är nödvändigt att förbjuda.
7 / 13
Det ska upprättas fler skyddshemsplatser för att hjälpa personer som utsätts för våld.
Våld i parrelationer är ett allvarligt och mycket dyrt problem i vårt samhälle och man ska aldrig behöva bli vänd vid dörren på grund av brist på skyddsplatser.
8 / 13
För att förkorta vårdköerna ska välfärdsområdena öka användningen av servicesedlar.
9 / 13
Vi ska centralisera vården om det sparar pengar eller höjer kvaliteten.
Om kvaliteten blir bättre och köerna kortare, tror jag att det lönar sig, kombinerat men till exempel mobila lösningar och färdtjänst för personer som har problem att röra sig.
10 / 13
Räddningsväsendets finansiering och resurser bör prioriteras högre, även om det innebär nedskärningar i andra sektorer.
Räddningsväsendets resurser måste definitivt tryggas, men eftersom det mesta handlar om lagstadgade tjänster och rättgiheter, kan man inte ställa dem mot varandra.
11 / 13
Papperslösa ska ha rätt till icke-brådskande hälso- och sjukvård.
All tillgänglig data visar att det är det ända rätta.
12 / 13
Vi ska i högre grad prioritera att vårdpersonalen får utbildning i könsmångfald och sexuell mångfald.
13 / 13