2450
Namn: Anders Adlercreutz
Födelseår: 1970
Välfärdsområde: Västra Nyland
Hemort: Kyrkslätt
Titel: Undervisningsminister, arkitekt
E-post: anders.adlercreutz@riksdagen.fi

https://andersadlercreutz.fi

Medlem i :

Svenska Kvinnoförbundet
2450

Anders
Adlercreutz

Västra Nyland

"Alla har rätt till god vård. Men det är inget man uppnår ensam som politiker. Politik är att göra saker tillsammans. Jag förbinder mig att arbeta i samarbete med andra – även med dem som inte delar mina åsikter – för att hitta gemensamma linjer och arbeta mot gemensamma mål. "

Jag är en riksdagsledamot, företagare, arkitekt och fembarnsfar från Kyrkslätt. Jag känner företagarens verklighet, men också barnfamiljernas. De utmaningar föräldrar ställs inför hör till min vardag.

Jag blev arkitekt eftersom jag ville bygga miljöer som fyller människors behov och gör deras liv bättre. Hus i vilka barn får lära sig, människor inspireras av sitt arbete, personer med funktionsnedsättning får vård eller människor åldras tryggt. Jag ville bygga ett hållbart samhälle som fungerar för alla. Samma arbete har jag fått fortsätta med som minister, riksdagsledamot och kommunfullmäktigeledamot, men med nya verktyg.

Jag ställer också upp i kommunalvalet

Besök profilsidan
2

Viktiga politiska frågor

Tillgänglig hälsovård

Vård handlar om trygghet. En trygg vård är tillgänglig när du behöver den.
En telefontjänst som inte berättar när du får svar är inte trygg. En vårdrelation som inte är bestående eller inte sker på ditt eget språk är inte god. Och en service som kräver flera timmars resor är inte tillgänglig.

Allt detta kan vi göra bättre.

Läs mera ›

Trygg äldreomsorg

Ingen skall behöva flytta långt bort från sin egen hemtrakt när hälsan kräver ett nytt boende.

Ensamhet är en akut och allvarligt fråga för många äldre. En nära vårdrelation och boende som möjliggör ett upprätthållande av den egna sociala kretsen är en mänsklig rättighet.

När vi planerar äldreboende skall de inte förläggas till sekundära, perifera tomter utan gärna där det finns människor och sociala kontakter. Generationsöverbyggande kontakter behöver vi alla!

Läs mera ›

Välmående barn, unga och familjer

Barnrådgivningen är en framgångssaga som vi med fog är stolta över. Men varför stanna där?

Rådgivningen borde fortsätta in i grundskolan. Barn-, tonårs- och familjerådgivning bör vara en kontinuerlig, fungerande helhet.

Vi behöver tillgängliga mentalvårdstjänster och en fungerande elevvård. När elevvården flyttade från skolan till välfärdsområdet förbättrades vissa saker men samtidigt bröts kontakten till lärarrummet och skolan till en del. Det måste åtgärdas liksom bristen på kuratorer och psykologer i skolan.

Läs mera ›