Takaisin hyvinvointialueelle (Itä-Uusimaa)

RKP pyrkii varmistamaan, että hoito on korkealaatuista ja kaikkien saatavilla riippumatta asuinpaikkaa, tulotasoa tai äidinkieltä. Haluamme kaikkien asukkaiden tuntevan olonsa turvalliseksi riippumatta siitä, mitä palvelutarpeita heillä on tai missä elämänvaiheessa he ovat.

Sosiaali- ja terveydenhuollon tulee olla saatavilla helposti. Hoitoon pääsy tulee olla helppoa riippumatta siitä, mitä yhteydenottotapaa haluat. Avun pyytämisen kynnyksen tulee olla matala riippumatta siitä, mistä on kyse. Tarjottavien palveluiden tulee olla monipuolisia ja vastata olemassa oleviin tarpeisiin. Sinun tulee saada tarvitsemaasi hoitoa ja apua, eikä sinua saa pompottaa luukusta luukkuun. Sinun tulee saada hoitoa omalla äidinkielelläsi. Jokaisessa kunnassa pitää olla fyysinen lähipalvelupiste samalla kun digitaalisia ja mobiilipalveluita on kehitettävä voimakkaasti.

Turvallinen vanhustenhoito saavutetaan parhaiten monipuolisella palveluvalikoimalla. Kotona asuessasi sinun tulee tuntea olosi turvalliseksi ja olla varma, että saat apua, kun sitä tarvitset. Tarvitaan uusia ratkaisuja, jotta palvelut riittäisivät kaikille.

Ambulanssin, palokunnan ja muiden pelastuspalvelujen on oltava luotettavia. Sinun pitäisi voida luottaa siihen, että apua tulee, jos pahin tapahtuu, paikasta tai kellonajasta riippumatta. Pyrimme turvaamaan riittävät resurssit valmiuden ylläpitämiseen koko alueelle, myös maaseudulle ja saaristoon.

Hyvä henkilöstöpolitiikka on avain hyvinvointialueiden menestykseen. Haluamme luoda työrauhaa henkilökunnalle. Työntekijöiden on voitava vaikuttaa työhönsä ja heidän on voitava suorittaa tehtävät, joihin heidät on koulutettu. Motivoitunut ja osaava henkilökunta on hyvinvointialueiden toiminnan edellytys.

RKP:N VALTUUSTORYHMÄ ITÄ- UUDENMAAN HYVINVOINTIALUUEELLA TEKEE TÖITÄ SEN ETEEN ETTÄ

  • yhteydenotto terveydenhuoltoon olisi helppoa
  • terveydenhuolto toimii Itä-Uudellamaalla
  • jokaisessa kunnassa olisi fyysinen palvelupiste
  • HUS investoi yhdessä hyvinvointialueen kanssa uuteen hyvinvointikampukseen, jossa tarjotaan sekä erikoissairaanhoitoa että perusterveydenhuoltoa
  • vuokratyövoiman käyttöä terveydenhuollossa vähennettäisiin ja palkattaisiin enemmän omaa henkilöstöä
  • ruotsin kielen asema hyvinvointialueella turvattaisiin
  • ikäihmisten hoito lähipalveluna olisi saatavilla myös alueen syrjäseuduilla
  • hyvinvointialue panostaisi ennaltaehkäisevään toimintaan ja varhaiseen hoitoon
  • jokaisella olisi oma lääkäri lähellä, joka osaa omaa kieltäsi lähelläsi olisi palokunta, jokavoi auttaa tulipalon tai onnettomuuden sattuessa