Nimi: Eva-Maria Strömsholm
Syntymävuosi: 1981
Hyvinvointialue: Pohjanmaa
Kotipaikka: Vaasa
Titteli: Sairaanhoitaja ja luokanopettaja
Sähköposti: evamaria.stromsholm@gmail.com

Jäsenenä:

Svenska Kvinnoförbundet

Eva-Maria
Strömsholm

Pohjanmaa

"Potilaan ja hoitajan ääni"

Olen iloinen, positiivinen ja aktiivinen nainen, jolla on monta rautaa tulessa.

Olen ammatiltani sairaanhoitaja, luokanopettaja ja minulla on maisterin tutkinto, jonka pääaineena on kehityspsykologia.

Olen ollut mukana Pohjanmaan hyvinvoinvtialueen henkilöstöjaostossa neljä vuotta sekä valtuuston varajäsenenä ja odotan innolla, että saan jatkaa luottamustehtävääni ja työskennellä asioiden parissa, joihin uskon.

Tällä hetkellä työskentelen sairaanhoitajana ja sydäntäni lähellä ovat syöpäkysymykset. Olen aktiivinen eri syöpäjärjestöissä ja työryhmissä Suomessa ja Euroopassa kehittämässä syöpähoitoja ja varmistaakseni, että potilaat saavat tarvitsemansa tuen, psykosocialisen tuen, vertaistuen ja kuntoutuksen.

Tärkeää minulle on myös viettää aikaa metsissä ja merellä. Akkujen lataamiseksi teen pitkiä metsäkävelyjä, se on hyvä terapia palautumiseen että jaksan.

Haluan työskennellä hyvinvoivien asukkaiden puolesta koko Pohjanmaalla. Jotta lapset ja nuoret voivat hyvin, tarvitaan nyt toimenpiteitä, ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä. Meidän tulisi panostaa psyykkiseen hyvinvointiin ja ehkäistä mielenterveysongelmia.

Luottamustehtävät:

- Vaasan kaupunginvaltuutettu.
- Kasvatuksen ja opetuslautakinnan jäsen.
- Kaupunginhallituksen varajäsen.

- Varajäsen Pohjanmaan hyvinvointialueen valtuustossa.
- Henkilöstöjaoston jäsen.

Olen toiminut monta vuotta Pohjanmaan Syöpäyhdistyksen hallituksessa sekä Suomen Syöpäyhdistyksen valtuuskunnassa.

Olen jäsen Svenska Folktingetin Sosiaali- ja terveyspoliittisessa valiokunnassa.

Varapuheenjohtaja Suomen Gynekologiset Syöpäpotilaat ry.

Vaaliteemat

Korkeatasoinen erikoissairaanhoito

Sairaanhoito ja terveydenhoito ovat tärkeitä, ja tarvitsemme turvallisen ja laatuinen hoito Pohjanmaalla. Korkealaatuisen erikoissairaanhoito saatavuus on avainasemassa.

Erikoissairaanhoidossa tulee olla mahdollisuuksia hoitoon eri erikoisaloilla, ja sen saavuttamiseksi tarvitaan resursseja sekä osaavaa henkilökuntaa.

Henkilökunta on yksi tärkeimmistä osista, jotta hoito toimii. Ilman henkilökuntaa tai liian vähäisellä henkilökunnalla emme voi Pohjanmaalla tarjota korkealaatuista hoitoa.

Meidän tulisi panostaa henkilökuntaan, joka työskentelee hoitoalalla, mutta samalla pyrkiä houkuttelemaan takaisin kaikki ne, jotka eivät enää työskentele terveydenhuollossa tai sairaanhoidossa eri syistä. Me tarvitsemme kaikkia, jotta voimme hoitaa nuorempiamme ja vanhempiamme.

Potilailla on oikeus saada ajoissa tutkimus ja mahdollinen hoito vakavien sairauksien osalta. Tämä on erittäin tärkeää ja meidän täytyy lyhentää jonoja lääkäreille.

Sairaanhoitajana toivon, että hyvinvointialueen henkilökunta voi hyvin ja tuntee jaksavansa tehdä tärkeää työtään. Samalla toivon, että potilaat pääsevät nopeasti hoitoon ilman viivytyksiä ja että Pohjanmaalla on riittävät resurssit, jotta voimme hoitaa kaikki ajoissa.

Lue lisää ›

Turvallinen vanhustenhoito

Ikääntyneiden määrä vain kasvaa, ja sen vuoksi on tärkeää, että on sekä henkilökuntaa että resursseja panostaa vanhustenhoitoon. Mutta tämä ei tarkoita, että meidän tulisi leikata joltakin muulta. Erityisesti erikoissairaanhoito, perusterveydenhuolto sekä lasten ja nuorten hoito ovat myös yhtä tärkeitä.

On tärkeää tukea ikääntyneitä ja heidän läheisiään niin paljon kuin mahdollista, mutta ilman, että asettaa liian suurta painetta läheisille. Meidän täytyy pystyä hoitamaan vanhuksiamme myös muilla tavoin.

Sairaanhoitajana en näe ratkaisuna vanhustenhoidossa vuodepaikkojen vähentämistä tai osastojen sulkemista. Näin on jo tehty, eikä säästömahdollisuuksia enää ole. Sen sijaan on muistettava, että kaikki vanhukset eivät voi tai halua asua kotona, eivätkä he ehkä selviä kotisairaanhoidon tarjoamasta tuesta. Jossain vaiheessa ikäihminen täytyy siirtää asumaan hoitokotiin, ja ehkä ympärivuorokautiseen hoitoon. Näiden paikkojen on oltava valmiina silloin, kun se hetki koittaa.

Muistisairauksista kärsivien ikäihmisten osalta on tärkeää, että he saavat mahdollisuuden osallistua eri toiminnoihin, jotka tukevat heidän itsenäistä elämäänsä, mutta myös auttavat heidän läheisiään, jotka hoitavat muistisairasta potilasta. Tässä muistiyhdistykset ovat tärkeitä, ja toivon, että ne saavat jatkaa toimintaansa ja laajentaa sitä.

Toivon, että Pohjanmaalla ei suljeta lisää osastoja tai hoitokoteja eikä myöskään vähennetä vuodepaikkojen määrää. Tämä on jo tehty, ja nyt meidän täytyy katsoa eteenpäin.

Lue lisää ›

Hyvinvoivat lapset, nuoret ja perheet

Lapset ja nuoret ovat tulevaisuus, ja on tärkeää panostaa heihin. Pohjanmaalla tarvitsemme ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä mielenterveysongelmien vähentämiseksi, mutta myös panostaa lasten tukemiseen.

Koulukuraattorit ja koulupsykologit ovat tärkeitä lapsille. He ovat aikuisia, jotka voivat auttaa lapsia ja nuoria, ja siksi on tärkeää, että kouluissa on riittävät resurssit, jotta voimme palkata lisää kuraattoreita ja psykologeja hyvinvointialueelle.

Lapset pitää myös saada päästä nopeammin tutkimuksiin tai kuraattoreille ja koulupsykologeille. Tässä meidän tulisi lisätä resursseja, jotta jonoja tutkimuksiin ei pitkittyisi, vaan ne lyhentyisivät.

Ennaltaehkäisevään työhön ja hyvinvointiin kuuluu myös erilaisten seulontojen tekeminen, kuten rintasyövän ja kohdunkaulasyövän seulonnat. Nämä seulonnat ovat tärkeitä ja luotettavia, ja naiset voivat käydä näissä seulonnoissa ilmaiseksi omassa kunnassaan. Hyvinvointialue järjestää seulontoja, ja on tärkeää, että ne ovat lähellä asukkaita, jotta seulontaan on helppo mennä.

Lue lisää ›

Ehdokkaiden vastaukset vaalikoneessa

1 / 13

On tärkeää, että Pohjanmaan hyvinvointialueella on täyden päivystyksen keskussairaala.

Täysin samaa mieltä
Osittain samaa mieltä
Osittain eri mieltä
Täysin eri mieltä

Ehdottomasti tarvitsemme Pohjanmaalla vahva keskussairaala jolla myös on ympärivuorokautinen päivystys.

2 / 13

Maantieteelliset etäisyydet palveluihin ovat tärkeämpiä kuin se, että palvelut sijaitsevat kunnan rajojen sisällä.

Täysin samaa mieltä
Osittain samaa mieltä
Osittain eri mieltä
Täysin eri mieltä

Pitää olla riittävästi palveluita lähellä ihmisiä. Jos palvelu on toisessa kunnassa mutta se on lähellä näen että se on tärkeää.

3 / 13

Liikkuvia palveluja, kuten terveyskeskusbussit ja etävastaanotot, tulee lisätä.

Täysin samaa mieltä
Osittain samaa mieltä
Osittain eri mieltä
Täysin eri mieltä

Nämä mobiilipalvelut tukevat tavanomaista hoitoa ja niistä tulee yhä tärkeämpiä tulevaisuudessa. Kuitenkin on myös ihmisiä, jotka eivät voi käyttää digitaalisia palveluja, ja heidän osaltaan on oltava muita vaihtoehtoja. Samoin on tärkeää muistaa, että kaikki sairaudet eivät voi tulla hoidetuiksi esimerkiksi etävastaanottojen kautta.

4 / 13

Hyvinvointialueiden tulee lisätä panostuksia ennaltaehkäisevään terveydenhuoltoon, vaikka se tarkoittaisi vähemmän resursseja muuhun hoitoon.

Täysin samaa mieltä
Osittain samaa mieltä
Osittain eri mieltä
Täysin eri mieltä

En usko, että toisen hoidon pitäisi kärsiä sen takia, että tietty hoito saa enemmän rahaa. Kaikki hoito on tärkeää, sekä erikoissairaanhoito että perusterveydenhuolto sekä ennaltaehkäisevä hoito. Silti näen ennaltaehkäisevän hoidon tärkeänä osana, joka tulisi saada riittävät resurssit.

5 / 13

Hoidon jatkuvuuden lisäämiseksi tulee ottaa käyttöön omalääkärijärjestelmä, vaikka se vaatisi aluksi lisäresursseja.

Täysin samaa mieltä
Osittain samaa mieltä
Osittain eri mieltä
Täysin eri mieltä

Jos tiedämme, että omalääkärijärjestelmä toimii ja tulee toimimaan niin, että asukkaat pääsevät nopeammin hoitoon, silloin siihen pitäisi panostaa. Mutta ensin se täytyy testata ja arvioida.

6 / 13

Hyvinvointialueiden tulee kieltää vuokralääkärien käyttö.

Täysin samaa mieltä
Osittain samaa mieltä
Osittain eri mieltä
Täysin eri mieltä

Tämä on haastava kysymys. Vuokralääkärien käyttö maksaa, ja mielipiteeni on, että vuokralääkäreiden käyttöä tulisi pyrkiä vähentämään mahdollisimman paljon. Kuitenkin joissain tapauksissa, kun hyvinvointialueella ei ole omia lääkäreitä tietyllä alueella, vuokralääkäreitä tarvitaan, jotta potilaat pääsevät hoitoon. Tämä on tärkeää muistaa. Eli ei kieltää, se on liian rajua, mutta vähentää ja tarkastella prosesseja.

7 / 13

Suojakotipaikkoja tulee lisätä väkivallan uhrien auttamiseksi.

Täysin samaa mieltä
Osittain samaa mieltä
Osittain eri mieltä
Täysin eri mieltä

Meidän tulisi tarkastella, kuinka monta paikkaa meillä on ja kuinka hyvin ne riittävät. Samalla meidän tulisi miettiä ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä – mitä hyvinvointialue voi tehdä, jotta henkilön tilanne ei mene niin pitkälle, että hän tarvitsee turvakotipaikan. Ja jos / kun henkilö tarvitsee turvakotipaikan, sen täytyy olla saatavilla!

8 / 13

Hyvinvointialueiden tulee lyhentää hoitojonoja lisäämällä palveluseteleiden käyttöä.

Täysin samaa mieltä
Osittain samaa mieltä
Osittain eri mieltä
Täysin eri mieltä

Palvelusetelit voivat olla hyvä vaihtoehto joskus. Mutta ensin hyvinvointialueella on pohdittava, miten prosesseja voidaan muuttaa hoitojonojen lyhentämiseksi, ja jos se ei onnistu, potilailla on tietenkin oltava mahdollisuus saada palveluseteli päästäkseen hoitoon ajoissa.

9 / 13

Hoitoa tulee keskittää, jos se säästää rahaa tai parantaa laatua.

Täysin samaa mieltä
Osittain samaa mieltä
Osittain eri mieltä
Täysin eri mieltä

Ei saa keskittää liikaa! Osa palveluista täytyy jäädä kuntiin. Tietyissä erikoisaloissa hoitoa pitäisi kuitenkin olla saatavilla, esimerkiksi keskussairaalassa, jotta potilaan hoito turvataan.

10 / 13

Pelastuslaitoksen rahoitusta ja resursseja tulee priorisoida korkeammalle, vaikka se tarkoittaisi leikkauksia muilla sektoreilla.

Täysin samaa mieltä
Osittain samaa mieltä
Osittain eri mieltä
Täysin eri mieltä

Tässä taas, ei voi ajatella niin, että panostetaan osaan ja vähennetään osaa hoidosta. Pelastuspalvelu on erittäin tärkeää, jotta potilaat saadaan nopeasti hoitoon. Mutta tätä ei voi asettaa etusijalle, koska myös erikoissairaanhoidossa, perusterveydenhuollossa ja ennaltaehkäisyssä pitäisi olla toimivaa hoitoa.

11 / 13

Paperittomilla tulee olla oikeus kiireettömään terveyden- ja sairaanhoitoon.

Täysin samaa mieltä
Osittain samaa mieltä
Osittain eri mieltä
Täysin eri mieltä

12 / 13

Hoitohenkilökunnalle tulee tarjota enemmän koulutusta sukupuolen ja seksuaalisen moninaisuuden aiheista.

Täysin samaa mieltä
Osittain samaa mieltä
Osittain eri mieltä
Täysin eri mieltä

Ehkä ei \'asettaa etusijalle suuremmassa määrin\', mutta ehdottomasti lisää koulutusta terveydenhuollon henkilöstölle tästä aiheesta.

13 / 13

Jos voisit antaa tulevalle poliittiselle johtajallesi supervoiman, mikä se olisi?

Kyky puhdistaa ympäristö välittömästi ja pysäyttää ilmastonmuutos.
Näkymättömyys paljastamaan ja torjumaan korruptiota kaikilla tasoilla.
Aikamatkustus korjaamaan historiallisia virheitä ja parantamaan tulevaisuutta.
Ääretön viisaus tehdä täydellisiä päätöksiä kaikissa poliittisissa kysymyksissä.

No, vaikea kysymys. Ehkä ei suoraan mikään näistä, mutta viisaus on aina hyvä olla. Viisaudenkin kanssa ei kuitenkaan voi tehdä täydellisiä päätöksiä.

+ Näytä kaikki