
Sitoutumaton | |
Nimi: | Hanna Gustafsson |
Syntymävuosi: | 1978 |
Kunta/Kaupunki: |
Espoo |
Kotipaikka: | Espoo |
Titteli: | Insinööri & opettaja |

Hanna
Gustafsson
Espoo
"Tasajako ei ole aina oikeudenmukaisesti jaettu."
Hyvin toimiva koulu on hyvän koulutuksen perusta, ja koulutus puolestaan on toimivan yhteiskunnan perusta, jossa yksilöt kykenevät kriittiseen ja itsenäiseen ajatteluun. Kaksikielisyys on rikkaus, jota meidän tulee vaalia.
Ruotsin kielen asema Suomessa sekä koulu- ja nuorisoasiat ovat minulle sydämenasioita. Kouluympäristön ja koulumatkan on oltava turvallisia, ja meidän on jatkettava nuorisotyön kehittämistä sekä lisättävä resursseja kiusaamisen ehkäisyyn, koulumotivaation tukemiseen ja kouluakäymättömyyden ennaltaehkäisyyn. Lisää erityisopetuksen resursseja, enemmän koulunkäynnin ohjaajia ja pienemmät opetusryhmät ovat investointeja, jotka maksavat itsensä takaisin pitkällä aikavälillä. Hyvä yhteistyö kodin ja koulun välillä vahvistaa nuortemme turvallisuuden tunnetta arjessa.
Olen Vindängenin koulun johtokunnan puheenjohtaja ja toimin sitä ennen pitkään koulun ja päiväkodin vanhempainyhdistyksen puheenjohtajana sekä hallituksen jäsenenä. Olen kolmen koululaisen äiti ja työskentelen päivittäin erityistä tukea tarvitsevien lasten kanssa, joilla on toimintakykyrajoitteita. Työtaustani on pääasiassa erityisopetuksessa, teknisessä myynnissä ja asiakaspalvelussa. Työn ohella aikani vievät lasteni harrastuskuljetukset, laulaminen ja perheemme koiran kanssa touhuaminen.
Olen vahvasti heikompien puolestapuhuja ja vähemmistöjen puolustaja. Oikeudenmukainen jako ei aina tarkoita tasajakoa – erityistä tukea tarvitsevat lapset ja nuoret tarvitsevat yksilöllisesti mukautettuja apuvälineitä ja erityistä tukea saadakseen samat mahdollisuudet kuin muut. Yhdenvertainen perusopetus on jokaisen oppivelvollisen lapsen oikeus maassamme.
Vaaliteemat
Lapset, nuoret ja perheet
Lapsuutemme vaikuttaa voimakkaasti tulevaan aikuiselämäämme. Jokaisella lapsella tulisi olla mahdollisuus kasvaa turvallisissa olosuhteissa. Resursseja tulisi kohdistaa mielenterveyden ongelmien ennaltaehkäisyyn ja hoitoon, päihderiippuvuuden torjuntaan sekä nuorisorikollisuuden ehkäisyyn. Lasten ja nuorten hyvinvointiin panostaminen on investointi, joka maksaa itsensä takaisin pitkällä aikavälillä.
Paras koulu
Paras koulu on turvallinen ja inspiroiva paikka, jossa jokaisella oppilaalla on mahdollisuus kehittyä omien edellytystensä mukaisesti. Sitoutuneiden opettajien, osallistavan oppimisympäristön ja yksilöllisen tuen avulla luodaan oppimisen iloa ja vahva perusta tulevaisuudelle.
Erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten tulee saada tarvitsemansa apu oppimiseen. Lasten koulumotivaatio on keskeinen tekijä heidän oppimisensa ja kasvunsa kannalta. Panostaminen lasten koulunkäyntiin ja heidän koulussa pysymiseensä ehkäisee syrjäytymistä ja vähentää tulevaisuuden kalliita hoitotoimenpiteitä.
Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus
Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus ovat oikeudenmukaisen ja osallistavan yhteiskunnan perusta, jossa kaikilla on yhtäläiset mahdollisuudet kehittyä ja antaa panoksensa. Kun varmistamme oikeudenmukaiset edellytykset kaikille taustasta tai lähtökohdista riippumatta, luomme vahvemman ja harmonisemman yhteisön, jossa monimuotoisuus nähdään rikkautena.