

Charlotta
Nordling
Pori
"Lasten oikeudet: turvataan jokaiselle lapselle hyvä alku elämään. Terveys ja liikunta: hyvinvointi kuuluu kaikille. "
Olen kahden pienen lapsen äiti, vaimo, tytär ja sisko sekä liikunta- ja myyntialan ammattilainen Länsi-Porista. Työskentelen järjestössä kouluikäisten lasten kanssa ja näen päivittäin, kuinka tärkeää on panostaa lasten hyvinvointiin, koulutukseen ja yhdenvertaisiin mahdollisuuksiin. Toimin Porin Pelastakaa Lapsissa aktiivijäsenenä ja koen että pienimmälläkin avulla voi olla suuri vaikutus nyt ja tulevaisuudessa.
Olen ehdolla myös aluevaaleissa
Vieraile profiilisivullaVaaliteemat
Lapset, nuoret ja perheet
Lapsissa on tulevaisuus.
Nuorten lisääntyvään pahoinvointiin on puututtava ja meidän on tehtävä ennaltaehkäiseviä toimia heti. Suomella ei ole varaa menettää yhtään lasta ja nuorta säästötalkoissa. Perheiden hyvinvointiin on panostettava.
Hyvinvoivat asukkaat
Ihmisillä on oikeus perusterveydenhuoltoon. Hoitoon olisi suotavaa päästä aiemmin kuin 3 kk sisään sosiaali- ja terveyskeskuksissa.
Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus
Kaikille ihmisillä pitäisi olla samat oikeudet ja mahdollisuudet taustasta riippumatta.
Ehdokkaan vastaukset vaalikoneessa
1 / 11
Varhaiskasvatuksen tulee olla maksutonta kaikille.
Mikäli pienituloisilla perheillä olisi maksuton varhaiskasvatus, olisi monella lapsella mahdollisuus laadukkaaseen varhaiskasvatukseen taloudellisesta tilanteesta riippumatta. Täten myös yksinhuoltajat pystyivät osallistumaan työelämään ja vahvistamaan taloutta pitkällä aikavälillä.
2 / 11
Koulujen tulisi priorisoida perinteisiä oppikirjoja digitaalisten oppimateriaalien sijaan.
Tutkitusti paperilta opiskelu voi auttaa muistamaan asioita paremmin kuin digilukeminen.
3 / 11
Yksi kunnan tärkeimmistä tehtävistä on panostaa urheilutiloihin ja liikuntamahdollisuuksiin.
Olen itse harrastanut kymmeniä vuosia liikuntaa kunnan eri liikuntahalleissa ja mielestäni on tärkeää että asukkailla on turvalliset tilat liikkua ja ylipäänsä mahdollisuus harrastaa liikuntaa myös talviaikoina. Myös se että kunta itse järjestää liikunta- ja terveystapahtumia esim. kolmannen sektorin kanssa, in tärkeää kunnan asukkaille.
4 / 11
On tärkeää tarjota kaikille asukkaille yhdenvertaiset mahdollisuudet kulttuuritoimintaan.
Kunta voi tarjota erilaisia kulttuuritapahtumia asukkaille, niin että elämykset ovat mahdollisia mahdollisimman monelle, mutta kaikkea ei pystytä tarjoamaan kaikille.
5 / 11
Kunnan tulee ottaa käyttöön tai kehittää kuntalaisten mahdollisuuksia vaikuttaa siihen, miten kunta käyttää varojaan niin sanotun osallistuvan budjetoinnin avulla.
Uskoisin, että osallistuvalle budjetoinnille olisi käyttöä myös Satakunnassa ja Porissa. Kun kuntalaiset saisivat itse vaikuttaa siihen mihin rahaa laitetaan, tulisi raha mitä luultavimmin käyttöön monia tyydyttävällä tavalla.
6 / 11
Kunnan tulee panostaa joukkoliikenteeseen.
Yksityisautoilua olisi hyvä pystyä hillitsemään, mutta valitettavasti välimatkat Suomessa ovat pitkiä. Meidän pitäisi yrittää luopua polttomoottoriautoista hallitusti ja siirtyä sähköautojen ja biokaasuautojen käyttäjiksi.
7 / 11
Tulisi olla mahdollista olla asukas useammassa kuin yhdessä kunnassa esimerkiksi digitaalisen kuntalaisuuden kautta.
En usko, että hyötyisimme siitä nyt. Mahdollisuutta sen käyttöön pitäisi tutkia enemmän ja miettiä sen haittoja ja hyötyjä kokonaisvaltaisesti.
8 / 11
Kunnan tulee paremmin mahdollistaa uusiutuvan energian, kuten aurinko- ja tuulivoiman, laajentaminen.
Porissakin olisi mahdollisuus rakentaa esim. tuulivoimaa lisää merelle, jossa tuulivoimaloiden haitat eivät olisi niin suuria asukkaille.
9 / 11
Kunnan tulee monipuolistaa asumismuotoja kaavoituksessa nykyiseen verrattuna.
10 / 11
Kunnan tulee ottaa käyttöön anonyymi rekrytointi.
Anonyymi rekrytointi lisäisi tasapuolisuutta ja tasa-arvoa, mutta ei poistaisi ongelmaa rekrytoinnin ongelmia liittyen ennakkoluuloihin.
11 / 11
Jos voisit antaa tulevalle poliittiselle johtajallesi supervoiman, mikä se olisi?
Hassu kysymys. Täydelliset päätökset olisivat mahtavuutta, mutta varsin utopistista ajatella että sellaisia päätöksiä voisimme ikinä tehdä. Niin monta kuin on ihmisiä, on myös mielipiteitä.