Tomas Björkroth

Vaalipiiri: Varsinais-Suomi

"Politiikkaa, jonka Suomi kestää"

Tue kampanjaa

Verkkomaksu MobilePay

Koulutukseltani olen biologi. Viimeiset kymmen vuotta olen työskennellyt Axxell luonnonvarayksikön yksikönjohtajana Brusabyssä Kemiönsaarella. Ennen työtä ammatillisen koulutuksen parissa toimin yrittäjänä ja projektikonsulttina matkailu- ja ympäristöaloilla.

Olen Paraisten kaupunginvaltuuston jäsen ja ensimmäinen varapuheenjohtaja sekä RKP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja. Puolueessa toimin myös RKP:n puoluevaltuuston varapuheenjohtaja ja puolueen Varsinais-Suomen piirin varapuheenjohtaja.

Nimi: Tomas Björkroth
Syntymävuosi: 1970
Sähköposti: tomas.bjorkroth@axxell.fi
Puhelinnumero: 044 739 7276
www: https://tomasbjorkroth.com
Jäsenenä:

Vaaliteemat

Ilmasto ja ympäristö

Haluan olla rakentamassa kestävämpää yhteiskuntaa myös kansallisella tasolla.

Minulle kestävyys on vakaa talous, jolle yhteiskunta voi rakentaa laadukkaita peruspalveluita kuten koulutusta ja sote-palveluita. Kestävyyteen kuuluu myös yksilön hyvinvointi ja mahdollisuus kokea yhteenkuuluvuutta Kestävyytenä näen myös luonnonvarojen käytön siten, että samat varannot ovat myös tulevien sukupolvien käytettävissä.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Koulutus

Pitkällä tähtäimellä Suomen kilpailukyvyn perusta on vahva koulutustaso. Korkeakoulujen ja elinkeinoelämän yhteistyö tuottaa innovaatioiden ja kasvuyritysten positiivisen kierteen.

On tärkeää, että nuoret pääsevät töihin heti valmistumisensa jälkeen. Toimiva yhteistyö koulujen ja elinkeinoelämän välillä helpottaa tätä siirtymistä. Jatko- ja täydennyskoulutus, mahdollisuus elinikäiseen oppimiseen pitää turvata, jotta osaamisen taso säilyy.
Suomen koulujärjestelmä ja yliopistot ovat myös iso tasa-arvotekijä yhteiskunnassa.

Meillä ei ole varaa sulkea koulutuksen portteja keneltäkään. Jos koulutukseen halutaan kannustaa ja tasa-arvoa kasvattaa, koulutuksen tulee olla maksutonta kaikilla asteilla.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Lapset ja nuoret

Olen sitoutunut Anna ääni lapselle -ehdokkaaksi (Lastensuojelun Keskusliitto). Se tarkoittaa, että:

1. Lupaan turvata toimillani lasten ja nuorten hyvinvointia
2. Lupaan huomioida lapsen oikeudet päätöksenteossani
3. Lupaan vahvistaa lasten, nuorten ja perheiden uskoa tulevaisuuteen

Lue lisää vaaliohjelmasta ›