Mikko Ollikainen

298

"Pohjalaisten hyvinvointi ja turvallisuuden tunne keskiössä"

Politiikka on joukkuepeliä. Yksin et ole vahva, eli tarvitaan suuri joukko joukkuepelaajia jotta voimme tehdä tulosta. Näen itseni joukkuepelaajana. Me kaikki haluamme hyviä terveys- ja hoivapalveluja läheltä, ja toki omalla äidinkielellämme. Se luo turvallisuuden tunnetta sekä hyvinvointia, ja tähän olemme suurelta osin tottuneet Pohjanmaalla. Tähän pyrimme tietysti myös tulevaisuudessakin.

Olen vuosien varrella työskennellyt eri tehtävissä sosiaali- ja terveydenhuoltoon liittyvien kysymysten parissa, niin päätöksentekijänä kuin virkamiehenä alueellisesti, mutta myös kansanedustajana, osana sote-paketin valmistelutyötä. Aiempien vaalien yhteydessä tekemäni tutustumiskierrokset eri työaloille (Mikko på praktik) ovat myös laajentaneen näkemystäni sosiaali- ja terveydenhuoltosektorista.

Asun Maalahdessa avovaimon ja kahden lasten kanssa pidän mm. urheilusta. Olen kansanedustaja ja Maalahden kunnanvaltuuston puheenjohtaja.
Muita luottamustehtäviä on mm.:
- 1. varapuheenjohtaja Pohjanmaan liitto
- Puheenjohtaja, Kuntaliiton ruotsinkielinen neuvottelukunta sekä hallituksen varajäsen
- Jäsen, YLEn hallintoneuvosto
- Jäsen, Opetushallituksen johtokunta
- Puheenjohtaja,Finlands Svenska Idrott FSI

Nimi: Mikko Ollikainen
Syntymävuosi: 1977
Alue: Pohjanmaa
www: https://mikko.nu
Jäsenenä:

Vaaliteemat

Lapset, nuoret ja perheet

Lapsissa on tulevaisuus ja meidän tulee tehdä kaikkemme (monella eri sektorilla) jotta Suomesta tulee lapsiystävällisempi. Tässä terveyssektorilla on ensisijaisen tärkeä rooli neuvolapalveluista lähtien. Lasten ja varsinkin nuorten henkinen hyvinvointi (mielenterveysongelmat) huolestuttaa ja tähän tulee panostaa entistä enemmän.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Vanhuspalvelut

Jokaiselle ikäihmineselle tulee antaa arvokas ja turvallinen vanhuus. On monta eri keinoa päästä tähän. Suunnitelmat on ja tulee olla henkilökohtaisia.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Perusterveydenhuolto

Toimivat ja helposti saatavat perusterveyden palvelut ovat ensisijaisen tärkeitä jotta terveyspalveluketjut toimivat. Tähän tulee panostaa.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›